Annonsering & reklam

Den här sidan förklarar hur Elbilsmagasinet jobbar med annonsering och reklam. Om du vill annonsera på Elbilsmagasinet.se eller dess övriga plattformar (YouTube, Instagram) så kan du läsa mer här.

Här hittar du information om annonser och reklam på elbilsmagasinet.se. Vi tycker det är viktigt att man vet vad som är sponrat innehåll och vad som inte är det. Därför har vi valt att markera artiklar på ett tydligt sätt som direkt berättar för dig som läsare om artikeln innehåller annonslänkar eller reklamsamarbeten.

Annonseringslänkar / Affiliate

Den vanligaste formen av markering är för annonseringslänkar, eller affiliate som det är mer känt som. Det går ut på att man länkar till en produkt och väljer du som läsare att klicka på länken och göra ett köp så kommer vi få provision för det.

Dessa länkar hämtas från annonsportaler som företag ofta tillhandahåller när dem erbjuder affiliate. Dessa länkar placerar vi själva ut där vi tycker att det passar och det är alltså inte företaget som vi länkar till som bett mig göra det.

Vi väljer själv vilka produkter vi länkar till och vi väljer själv hur ofta vi vill göra det. Dessa länkar används ofta i vanliga artiklar eller guider för att vi ska få ta del av provisionen. Det är alltså inte artiklar som ett företag bett mig skriva.

Vi markerar samtliga artiklar som innehåller annonseringslänkar med en notis högst upp på sidan så att det är tydligt att det finns annonseringslänkar i inlägget.

Reklam

På Elbilsmagasinet.se så kan det dyka upp visningsannonser. Dessa annonser kommer från annonseringsprogrammet AdSense, som ägs av Google. Vi har inget att göra med vad annonserna visar, vi kan inte styra det och vi tar inget ansvar för vad som visas. Om du upplever en annons som stötande så kan du rapportera annonsen i ett av hörnen på annonsen.

Produktrecensioner

Ibland så publicerar vi produktrecensioner och dessa produkter kan ha kommit till oss på lite olika vis. Vilket vis det än är så skriver vi alltid ut det i recensionen.

För det första kan det ha varit en produkt som vi köpt själva och som vi tror passar för Elbilsmagasinets läsare. Det är då inte företaget som bett oss skriv en recension utan bara något vi tyckte var intressant att kika närmare på.

För det andra så kan ett företag ha skickat oss en produkt eller licens som vi får prova på i ett par veckor, skriva en recension om produkten och sen skicka tillbaka produkten/inaktivera licensen.

För det tredje kan ett företag ha betalat, antingen genom att låta oss behålla produkten eller pengar, för en recension. Alla åsikter är dock våra egna och företagen kan själva inte säga vad som ska stå i en recension, det bestämmer vi.

Rulla till toppen