Stöd Elbilsmagasinet genom att använda våra länkar vid produktköp eller bli medlem på Patreon för exklusiva förmåner.

Sök
Stäng denna sökruta.

Elbilsmarknaden

Elbilsmarknaden rör sig fort just nu och det händer nya saker hela tiden. Här hittar du artiklar som skriver om kommande elbilar, statistik och vad som är populärt just nu. Du kan enkelt följa trender och se vad som är populärt. Genom att sätta dig in i elbilsmarknaden kan du göra ett bättre köp av elbil när det väl blir dags.

Vad skiljer elbilsmarknaden mot marknaden för bilar med förbränningsmotor?

Ett stort problem för elbilsmarknaden är att det i princip bara handlar om nya bilar, det finns väldigt få begagnade elbilar till salu idag. Det gör att det blir väldigt dyrt att köpa en elbil, även om man vill köpa begagnat.

Det händer också väldigt mycket på elbilsmarknaden just nu. Tekniken är fortfarande ny och för varje år så kommer ny teknik som förbättrar bilarna. Går man runt och funderar ett par månader kan det vara så att man funderar på gammal teknik för ny teknik har redan kommit.

Statistik

I Sverige älskar vi statistik, det är statistiskt bevisat (det där är en osanning jag precis kom på). Siffror, grafer och tabeller är roligt för många och det visar ofta tydliga trender inom marknadern, varpå statistik är väldigt viktigt.

På Guiden om elbil så presenteras statistik om vad som händer på elbilsmarknaden. Det finns alltid ett datum i rubriken eller högt upp i artikeln så att du vet när statistiken togs fram. Har det gått lång tid så finns det antagligen en nyare artikel med uppdaterad information.

Statistiken kommer ofta från elbilsstatistik.se, car.info eller bilsweden.se, som alla samlar in data och presenterar statistik på Sveriges bilflotta. Det vi gör är att presentera datan på ett tydligt sätt och diskutera kring statistiken och eventuella trender

Artiklar
Christoffer Gullin

Vågar man köpa en begagnad elbil? 

Det händer ofta än vad jag kanske trodde det skulle göra att jag får frågan om man vågar köpa en begagnad elbil. Mitt svar är alltid densamma; självklart. Det är inte en hållbar utveckling att behöva köpa fabriksnya bilar jämt

Läs vidare »