Elbilsmarknaden

Elbilsmarknaden rör sig fort just nu och det händer nya saker hela tiden. Här hittar du artiklar som skriver om kommande elbilar, statistik och vad som är populärt just nu. Du kan enkelt följa trender och se vad som är populärt. Genom att sätta dig in i elbilsmarknaden kan du göra ett bättre köp av elbil när det väl blir dags.

Vad skiljer elbilsmarknaden mot marknaden för bilar med förbränningsmotor?

Ett stort problem för elbilsmarknaden är att det i princip bara handlar om nya bilar, det finns väldigt få begagnade elbilar till salu idag. Det gör att det blir väldigt dyrt att köpa en elbil, även om man vill köpa begagnat.

Det händer också väldigt mycket på elbilsmarknaden just nu. Tekniken är fortfarande ny och för varje år så kommer ny teknik som förbättrar bilarna. Går man runt och funderar ett par månader kan det vara så att man funderar på gammal teknik för ny teknik har redan kommit.

Statistik

I Sverige älskar vi statistik, det är statistiskt bevisat (det där är en osanning jag precis kom på). Siffror, grafer och tabeller är roligt för många och det visar ofta tydliga trender inom marknadern, varpå statistik är väldigt viktigt.

På Guiden om elbil så presenteras statistik om vad som händer på elbilsmarknaden. Det finns alltid ett datum i rubriken eller högt upp i artikeln så att du vet när statistiken togs fram. Har det gått lång tid så finns det antagligen en nyare artikel med uppdaterad information.

Statistiken kommer ofta från elbilsstatistik.se, car.info eller bilsweden.se, som alla samlar in data och presenterar statistik på Sveriges bilflotta. Det vi gör är att presentera datan på ett tydligt sätt och diskutera kring statistiken och eventuella trender.

20 kommande elbilar 2022 att se fram emot

Det är många nya elbilar som kommer nu, många från Kina men också från helt nystartade företag. Om vi blickar framåt för 2022 så kommer det inte ta slut och här är 20 av dom mer intressanta bilarna att hålla koll på under 2022. Audi Q6 e-tron Audi Q6 e-tron

Läs vidare »

Vilken elbil är bäst? (Uppdaterad november 2021)

Det finns idag manga olika elbilar och det börjar bli svårt att välja vilken som passar en bäst. I den här artikeln så tar vi reda på vilken som är den bästa elbilen och vilken elbil som passar i en viss situation. Artikeln uppdateras 2–3 gånger om året för att

Läs vidare »
Rulla till toppen