Stöd Elbilsmagasinet genom att använda våra länkar vid produktköp eller bli medlem på Patreon för exklusiva förmåner.

Sök
Stäng denna sökruta.

Om oss

Om oss

Guidenomelbil.se är för dig som äger, eller funderar på att köpa, en elbil. Här hittar du verktyg som gör det enklare att köpa en elbil. Vad sägs som saker som:

  • Elbilslistan med över 100 elbilar som finns på den svenska marknaden och redo att beställas
  • Elbilskalkylatorn som räknar ut hur mycket billigare det blir med elbil
  • Privatleasingkalkylatorn som tar reda på den faktiska kostnaden för privatleasing
  • Kalkylatorn som jämför privatleasing vs att köpa en bil så du ser vad som är billigast
  • Provkört-reportage från en första provkörning med nya elbilar
  • Information och guider om elbilar och hur elbilar fungerar

Helt enkelt allt du behöver för att göra ett viktigt val: vilken som blir din nästa elbil!

Vilka ligger bakom Guiden om elbil?

Hallå där, Christoffer heter jag och jag ligger bakom hemsidan Guiden om elbil. Jag jobbar till vardags som IT-konsult och på fritiden så sköter jag om den här hemsidan som ett hobbyprojekt. Jag är teknikintresserad och elbilstokig vilket gjort att jag inte pratar om annat, något mina vänner och kollegor märkt av!

Elbilar är fortfarande väldigt nytt i Sverige och det saknas mycket information och verktyg för människor att ta reda på hur det fungerar. Det finns gott om nyhetssidor som skriver för entusiaster men inte om hur det faktiskt fungerar och vilka elbilar som erbjuds i Sverige. Det vill jag ändra på.

Jag skriver om bilar som jag provkört, repotage om större händelser eller spännande nyheter och krönikor om vad jag tycker om bilbranschen. Allt som skrivs på hemsidan är alltid mina egna åsikter och jag välkomnar diskussion.

Så om du är sugen på en elbil så är Guiden om elbil det bästa stället att börja på. T.ex. dom listor och kalkyler som erbjuds här!

Vilken bil åker jag?

Idag åker jag en Ford Mustang Mach-E LR AWD som jag privatleasar. Jag har valt att uppgradera däck och fälg till 20″ och något roligare samt folierat fronten så den blir av med mustaschen. Ni kan se den i videon här nedan.

Hur Guiden om elbil tjänar pengar

Guiden om elbil har flera samarbetspartners vars tjänster vi rekommenderar till våra läsare. När läsare klickar och tar del av tjänsten så får vi en kickback för det. Vi använder oss också att annonsering på hemsidan.

Vi jobbar ständigt med att förbättra din erfarenhet och hur reklam och annonsering på vår hemsida upplevs. Du kan läsa mer om hur det fungerar och hur vi ser på reklam och annonsering här.