Dessa två är dom bäst säljande begagnade elbilarna

Sugen på att köpa en elbil men vill inte betala dyra pengar? Köp en begagnad elbil istället. Här är dom bilar som säljer bäst i Sverige och som du snabbt kan få tag på via säljsajter.

Renault Zoe är populär

Renault Zoe är en elbil som funnits i många år och det är inte konstigt att den är populär på andrahandsmarknaden. Det finns många av dom och vissa av dom börjar bli ett par år gamla och har gått ner rejält i pris jämfört med vad den kostar ny.

Enligt säljsajten Blipp så är Renault Zoe den bil som sålt absolut bäst under hösten. Under oktober månad såldes 1 365 begagnade elbilar genom sajten och av dessa var 174 stycken en Renault Zoe.

Tesla Model S säljer bra

Men det är inte bara Renault som säljer bra, även Tesla Model S ligger i toppen. Auktionsajten kvd.se blev intervjuade av Göteborgs-Posten tidigare under året och där berättade man att den mest sålda bilen på sajten är Tesla Model S.

Tesla Model S började säljas i USA år 2012 och kom till Sverige under året efter, 2013. Det har alltså hunnit samla på sig ett par bilar under årens lopp som idag finns ute till försäljning. Tesla generellt är ju ett populärt elbilsmärke och en begagnad Model S kan ibland vara mer attraktivt än en ny Model 3.  

Nissan Leaf ligger högt i toppen

Något både Blipp och KVD har gemensamt är att högt upp på listan ligger Nissan Leaf. Modellen har inte lyckats ta sig upp till högsta placeringen hos någon av dom men ligger som god tvåa hos Blipp och trea hos KVD (där Renault Zoe ligger tvåa).

Precis som Renault Zoe så kom Nissan Leaf tidigt, redan 2011, till Sverige och det finns därför många bilar ute på marknaden. Under 2018 så gjordes även en facelift av Leaf som gjorde den mer modern och sedan dess blivit om en mer attraktiv.

Både Nissan Leaf och Renault Zoe är småbilar som inte kostar allt för mycket att köpa. Bilarna är perfekta pendlarbilar eller för stadskörning och köps ofta som en andrabil för familjer. Båda dessa är även billiga att privatleasa vilket ytterligare ökar antalet av dom på våra svenska vägar.

Vågar du köpa en begagnad elbil?

En fråga som man ofta hör är att batterier är färskvara och att begagnade elbilar inte kommer vara populära eftersom man riskerar att lägga ut minst lika mycket som bilens värde på batteribyte. Detta är självklart en överdrift och lika mycket regel som att man byter ut motorn på en fossilbil.

Dom flesta elbilstillverkare har batterigaranti på 8 år, vilket gör att om du köper en elbil som inte är så gammal så har du garanti på batteriet. Det gäller dock inte alla tillverkare så det är viktigt att kolla upp vad just den tillverkare du är intresserad av har för garantier på batteriet.

Hos några biltillverkare, bland annat Renault, är det vanligt att man köper bilen men att man leasar batteriet. Det gäller att man tar reda på det i förväg så att man inte köper en bil som man sen får betala per månad för att hyran av batteriet.

Att ett batteri inte klarar lika långt som när bilen var ny är normalt. Däremot så ska det inte vara onormalt kort räckvidd. Prata med säljaren och gå igenom den data som finns i bilen för att se hur mycket bilen drar och hur långt man kört sedan senaste laddning. På så sätt kan du få en hint om hur lång räckvidd bilen har.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen