Guiden om elbil byter namn till Elbilsmagasinet och blir bättre än någonsin!

Att byta namn är inte enkelt, speciellt när man börjat blivit känd som just Guiden om elbil. Namnet syns och hörs på allt fler ställen och det har gjort det delvis jobbigt att ta beslutet. Samtidigt har jag inte känt att Guiden om elbil är rätt, det begränsar och antyder till något som det idag inte är.

Jag har funderat i kanske ett halvår på ett namnbyte och funderat på om jag kanske blivit för stor för det, jag firade trots allt 10 000 prenumeranter på YouTube nyligen (stort tack till alla er). Samtidigt så fortsätter det att växa och ska något göras så är det nu eller aldrig! Då fick det bli nu.

Varför byta namn?

Guiden om elbil startade 2021 för att vara just en guide till elbilar, det skulle bli enklare för människor att hitta information. Det fanns redan många andra som testade bilar, som skrev om senaste nyheterna och som samlade elbilsägare. Men just guider, svar på frågor om hur det fungerade och varför något fungerade som det gjorde fanns inte riktigt på svenska och där ville jag in.

Men bara månader senare började jag med YouTube och det satte spåret för framtiden, bilrecensioner, tester och långkörningar på ett sätt vi inte riktigt sett tidigare i Sverige. Idag är jag inte ensam om att göra detta, och i ärlighetens namn var jag inte heller först, men det har gått bra och jag vill fortsätta med det. Men jag är ingen guide, jag är inget uppslagsverk, jag lär mig nya saker hela tiden, många gånger medan kameran rullar, alltså tillsammans med er. Därför blir Guiden om elbil fel.

Jag har inga planer på att ändra någon typ av innehåll på YouTube, sociala medier eller på hemsidan, det är vad det alltid varit och kommer fortsätta vara. Däremot så ser jag möjligheten att bredda mig, göra fler reportage om sådant jag tycker är intressant, djupdyka ner i ämnen på ett sätt som en guiden-sida inte ska göra och erbjuda tjänster som inte platsar på en guiden-sida.

Elbilsmagasinet.se är nyare och bättre… på allt

Jag har jobbat en tid med ett par andra saker som jag vill göra och som jag tycker saknas i Sverige. Sedan tidigare har jag erbjudit kalkylatorer som hjälper till med att räkna på kostnader för elbilar och dessa finns kvar men är nu uppdaterade, mer avancerade och erbjuder bättre möjligheter till att räkna på faktiska kostnader jämfört med tidigare.

Även hjälpen med vilken elbil man ska välja har funnits tidigare men var inte uppdaterade på länge, förrän nu. Dom senaste bilmodellerna finns där och frågorna har bättre anpassats, svarsalternativen har optimerats och förhoppningsvis så kan man känna att resultatet inte är helt åt fel håll från vad man tänkt sig nu.

Även laddbox-guiden har uppdaterats och nya alternativ och val finns att göra. Har man funderat på en ny laddbox så är guiden om laddboxar på elbilsmagasinet.se en fantastisk resurs där man får lära sig mer om laddboxar, hur det fungerar och till och med hjälp med vilken laddbox som passar en själv.

Men den stora nyheten är ändå vad jag kallar Bilsöket.

Bilsöket är (kanske) det bästa som hänt nya elbilsägare sen elbilen (nåja)

Att välja elbil har blivit svårt. Det finns inte längre en Leaf, en Zoe och en Model S att välja på, det finns hur många bilar som helst. Och det är roligt, men det skapar också ett problem för många som inte vet vad dom ska titta närmare på och vilka bilar som uppfyller deras krav. Därför finns numera bilsöket.

Här kan man filtrera på sina egna krav och sortera på det man tycker är viktigt och på så sätt hitta den bil som passar en bäst snabbare än om man ska spendera en hel kväll med att söka upp elbilar.

  • Vilka elbilar får dra 2 ton eller mer?
  • Vilka elbilar har det största bagageutrymmet?
  • Vilka bilar har en räckvidd på över 60 mil?

Ett par sekunder så har man en hel lista med bilarna som uppfyller kraven.

En annan tjänst är möjligheten att kunna jämföra elbilars specifikationer mellan varandra. Vad är det egentligen för skillnad på Audi Q4 35, Q4 40, Q4 45 och Q4 50? Eller vilka bilar du nu funderar över.

Så, vad händer nu?

Ingenting egentligen, livet fortsätter som vanligt men nu under nytt namn. Jag jobbar stenhårt på att det här ska bli mitt heltidsjobb (går tyvärr inte finansiellt just nu) och detta är en del utav den satsningen. Tack alla ni som följer mig och har gjort det möjligt för mig att leva ett helt nytt liv. Ni är fantastiska, ni är bäst och jag hoppar att ni kommer gilla ny elbilsmagasinet.se och dess tjänster!

P.S Eftersom allt fortfarande är nytt så kan det dyka upp ett problem eller två men vi håller såklart tummarna på att testfasen har hittat dessa problem redan 🙂

1 reaktion på ”Guiden om elbil byter namn till Elbilsmagasinet och blir bättre än någonsin!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen