9 ställen du kan hyra en elbil på i Sverige

Att hyra en elbil kan vara ett smidigt sätt att testa på livet med elbil innan man gör slag i saken. Har man tur så kan den bil som du är intresserad finnas att hyra, så att du verkligen får testa den i din egen takt. Men det är knepigt att hitta företag som hyr ut elbilar, det är inget som är jättestort idag. Därför har jag hittat 7 företag som hyr ut elbilar under kortare perioder.

M.co

M.co är en hyrbilstjänst av Volvo där man kan hyra bilar i ett par timmar upp till flera dagar. Tjänsten har enbart Volvo och Polestar men finns i flera stora städer. I appen kan du specifikt välja att hyra en Polestar 2 eller en Volvo XC40 Recharge.

Du använder deras app som nyckel till bilen och hela tjänsten är kontaktfri. Jag använde den själv när jag tog en tur med Polestar 2 i skärgården. 7 timmars hyra och ca 20 mil slutade på runt tusenlappen.  

Hertz

Dom flesta har säkert hört talas om Hertz, ett stort hyrbilsföretag i världen. Hertz jobbar med frainchetagare i olika länder, det är alltså inte Hertz själva som styr överallt. I Sverige är det Volvo som är frainchetagare för Hertz och man erbjuder därför just Volvo och Polestar till sina kunder.

Hertz finns ofta i anslutning till en Volvohandlare, resecentrum eller flygplatser. Här kan man hyra t.ex. en Polestar 2 om man önskar.

MABI

Mabi är ett hyrbilsföretag som ägs av Hedin Group. Därför är dom flesta bilar som Mabi hyr ut märken som Hedin Bil säljer, t.ex. Mercedes och Ford. Här kan man hyra Mercedes-Benz EQA, EQC eller Ford Mustang Mach-E. Sedan Bavaria blev en del av Hedin Group finns även flera BMWs att tillgå.

Mabi finns oftast där Hedin Bil finns, vilket är i dom flesta städer i Sverige.

Sixt

Sixt är ett stort hybilsbolag som startade i Tyskland under början av 1900-talet. I Sverige finns man i flera städer men det är bara på vissa kontor man hyr ur elbilar. De elbilar som Sixt erbjuder är BMW i3, Tesla Model S och Tesla Model X

Europcar

Europcar är ännu ett känt namn inom hyrbilssvängen. Europcar har satsat hårt på elbilar och erbjuder ett flertal modeller så som VW e-UP, e-Caddy och VW ID.3. Man har även precis lanserat Ford Mustang Mach-E som hyrbil

Elbilio

Elbilio är en tjänst som försöker få folk att hyra bil istället för att köpa en egen. Man har enbart elbilar och man erbjuder företag och bostadsrätter att starta upp sin egen bilpool. Även om du inte är med i en bilpool så kan du hyra en elbil av Elbilio.

Elbilio finns främst I Stockholm men har även bilar i Örebro och Norrköping. Det finns flera olika bilar som t.ex. BMW i3, Renault Zoe och VW ID.3.

Aimo Share

Aimo Share är ett nytt elbilsprojekt från Aimo, som normalt sätt sköter parkeringar i Sverige. Man har fokus på Stockholm i början med satsningen och har ställt ut flera VW ID.3, ID.4 och Renault Zoe runt om i staden som man kan hyra.

Du kan hyra en bil i bara ett par minuter eller upp till en månad, beroende på vad som passar dig bäst. Eftersom Aimo också har parkeringar så kan man parkera bilen gratis på vissa ställen vilket är en trevlig bonus.

Move About

Move About är ett företag som erbjuder enbart elbilar. Dom finns på flera i Sverige och Norge och har många olika elbilar till förfogande. Bland annat kan man hyra Nissan Leaf, Renault Zoe, Tesla Model 3, Teala Model Y, Honda e med mera.

Men man erbjuder inte bara elbilar, man kan också hyra en elcykel från Move About.

Imove.se

Hos iMove.se så kan du kortleasa en elbil i 30 dagar. Företaget har flera elbilar som man helt enkelt betalar för 30 dagar i taget. Det finns gott om olika typer av elbilar, som t.ex. Ford Mustang Mach-E, Kia EV6, Tesla Model 3, VW ID.4 GTX och flera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen