Stöd Elbilsmagasinet genom att använda våra länkar vid produktköp eller bli medlem på Patreon för exklusiva förmåner.

Sök
Stäng denna sökruta.

Krönika: Elbilshatarna och Miljöpartiet har ändå en del gemensamt

Ni vet vilka jag pratar om. Dom som minsann aldrig kommer köra elbil om så jorden går under (vilket är lite ironiskt), dom som måste kunna dra 2,5 ton släp i -20 eller dom som menar på att det enda rätta bränslet är diesel.

Dom finns i kommentarer på sociala medier och forum och hugger gärna på elbilsförare. Elbilsförare är inte sällan att svara tillbaka så där går det ett ut.

Något som jag personligen reflekterat över dock är dom påhopp som elbilister får av elbilshatarna, eller dom frågor och mothugg jag själv fått när jag berättat att jag driver en hemsida om elbilar:

  • ”Ni miljömuppar tror det finns tunnelbana i hela Sverige”
  • ”MP kan ta sina elbilar och dra dit pepparn växer”
  • ”En hemsida om elbil säger du, är du sån där miljönisse?”
  • ”Elbil alltså. Är du vegan och köper bara begagnade kläder också eller?”

Det blir lite löjligt, känslan som jag får är att man hatar elbilar av den enkla anledningen att Miljöpartiet tycker dom är bra. Att Miljöpartiet inte är ensamma med att höja skatten på diesel och bensin är inte relevant i frågan tydligen och inte heller att elbilar har andra positiva egenskaper. Man hatar Miljöpartiet och då hatar man allt som Miljöpartiet tycker per automatik.

Så minns vi den senaste regeringskrisen…

I november 2021 så hade vi ännu en regeringskris där Magdalena Andersson (S) först blev vald till Sveriges stadsminister och senare samma dag så gick oppositionsbudgeten igenom istället för S och MP:s egna. Det gjorde att MP valde att lämna regeringen.

Under presskonferensen där MP meddelande sin avgång så tryckte man hårt på att budgeten inte gick att styra med eftersom Sverigedemokraterna (SD) hade varit med och förhandlat om pengarna. Oppositionsbudgeten hade omfördelat 20 av 1000 miljarder, alltså 2%, av budgeten.

MP valde alltså att kasta in handduken istället för att se vinsten i att 98% av pengarna går dit man kommit fram till med S. Visst kan det finnas många bakomliggande orsaker men detta är en inte en politisk hemsida så spekulationer över det får tas någon annanstans.

Alltså har vi ett gäng elbilshatare som hatar elbilar eftersom Miljöpartiet tycker om dom. Vi har också Miljöpartiet, som inte tycker om den framröstade budgeten av ingen annan orsak (officiellt) än att SD varit med och förhandlat om den.

Kanske elbilshatare och Miljöpartiet har mer gemensamt än vad dom tror ändå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *